Kedilerle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır? Kedilerle Araba Yolculuğu İçin İpuçları

Kedilerle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır? ...

img
Blog

Kedilerle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır? Kedilerle Araba Yolculuğu İçin İpuçları

Kedilerle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır? Kedilerle Araba Yolculuğu İçin İpuçları. Tıpkı bizlerin yolculuk için bir hazırlık sürecimiz olduğu gibi, kedilerimiz için de bu durumu göz önünde bulundurmalı ve yolculuğa başlamadan önce onları da hazırlamamız gerekebilir. Peki, kediler neden araba yolculuğundan bu kadar korkarlar? Bu yolculukta sizlere kedinizi nasıl hazırlayacağınızı, hangi adımları takip etmeniz gerektiğini aşama aşama aktaracağız. Böylece hem siz sorunsuz bir yolculuk geçirebilir hem de kediniz kendini evindeymiş kadar güvende hissedebilir.

Elbette ki araba yolculuğu kediniz için zorlayıcı olabilir, ancak doğru hazırlıkları yaptığınız ve önlemleri aldığınız takdirde hem siz hem de kediniz için stressiz bir yolculuk sizi bekliyor olacak. İşte kedilerle yolculuk yaparken dikkat etmeniz gerekenler:


Yolculuğa hazırlık yapın

İçiniz rahat bir şekilde yolculuğa başlamanız için siz önleminizi önceden alın derim mutlaka. Kedinizi bir veteriner kontrolüne götürerek genel bir sağlık taraması yaptırabilir, durumunu kontrol ettirerek gerekli aşılarının tam olduğundan emin olun ve yolculuk öncesi veterinerinize de danışarak yolculuk öncesi hazırlığınızı tamamlamanızı öneririz. 


Kedi taşıma çantası

Güvenli ve rahat bir kedi taşıma çantası edinin. Çanta, kedinizin rahatça dönebileceği, uzanabileceği ve oturabileceği kadar geniş olmalı. Hem sizin hem de kedinizin güvenliği için, kediniz arabadayken mutlaka bir taşıyıcıda olmalıdır. Taşıyıcıya konulmamış bir kedi, kaza durumunda tehlike arz eder ve sürücünün dikkatini dağıtarak kazaya neden olabilir.

Arabada serbest dolaşan kediler yaralanabilir, özellikle kaza anında açılacak hava yastığı onları ezecektir. Bu nedenle, yola çıkmadan önce kedinizi mutlaka taşıma çantasına koyun. Kediniz ne kadar sakin olursa olsun, güvenli bir yolculuk için taşıma kutusunda kalmalıdır. Uzun yolculuklar için büyük boy bir taşıma kutusu alarak kedinizin konforunu artırabilirsiniz. Kutunun içine battaniye veya kedi çiş pedi yerleştirebilirsiniz.

Kedi taşıma çantası, seyahat sırasında kedinizi güvenli ve rahat bir şekilde taşımanızı sağlar. Araba, tren veya uçak yolculuklarında doğru bir taşıma çantası kullanarak bu süreci kolaylaştırabilirsiniz. (Kedi taşıma çantalarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz)


Kedinizi alıştırmaya çalışın

Yolculuktan önce kedinizi taşıma çantasına ve araca alıştırın. Kedinizin araca ve çantaya alışmasını sağlamak için kısa süreli deneme sürüşleri yapın. Motoru çalıştırmadan önce kedinizin arabaya alışmasına izin verin, böylece aracı tanıdık bir bölge olarak algılar ve seyahat sırasında daha rahat hisseder.

Araba ziyaretini ödül mamaları ile keyifli hale getirin. Kedinizin motor sesine adapte olması için kısa süreliğine motoru çalıştırabilirsiniz. Bu hazırlıklar, kedinizin yolculuk sırasında daha mutlu ve sakin olmasını sağlar. 

Kedinizin tanıdık eşyalarını ve oyuncağını yanınıza alın

Kedilerle bu yolculukta aksilik yaşamamak adına ona güvenli bir alan yaratabilirsiniz. Tanıdığı bildiği bir eşya, koku, yatağı her zaman işe yarayacaktır. Kendisine tanıdığı ve güvenebileceği bir alan yarattığınızda yolculuğunuzun oldukça konforlu geçeceğini söyleyebiliriz. Kedinizin en sevdiği battaniyeyi veya size ait bir kıyafeti arka koltuğa yerleştirin. Bu, kedinizin kendini daha rahat ve güvende hissetmesini sağlar. Ayrıca, kedinizin en sevdiği oyuncağı yanına koymayı unutmayın. Eğer kedinizin oyuncağı yoksa, evde kedi oyuncağı yapma rehberimizden yardım alabilirsiniz.

Araba içi sıcaklığına dikkat edin

Araba içinde kedilere mutlaka uygun bir sıcaklık ayarı yapmalısınız. Yazın klima kullanın ve aracın aşırı ısınmasına izin vermeyin. Kışın ise aşırı soğuklardan kaçının.Kediler sıcak ortamları sever, ancak stres altındayken aşırı sıcaklık onları daha da rahatsız edebilir. Bu yüzden, kediniz ve kendiniz için ideal sıcaklığı ayarlamayı ihmal etmeyin.

Düzenli molalar verin

Uzun yolculuklarda, her 2-3 saatte bir mola verin. Kedinizin su içmesine ve ihtiyaçlarını gidermesine olanak tanıyın. Kedinizin kaçmaması için molalarda taşıma çantasından çıkarmamaya özen gösterin.


Mama ve su için derin bir kap bulundurun

Yolculuk sırasında araç sarsıldığında mama ve suyun dökülmeyeceği derin kaplar kullanın. Kısa yolculuklarda sadece su vermeyi düşünebilirsiniz, ancak uzun yolculuklar için mutlaka mama ve su bulundurun.

Yemek ve su kontrolünü iyi ayarlayın

Yolculuk öncesi kedinize hafif bir öğün yedirin. Uzun yolculuklarda ise su ve hafif yiyecekler bulundurun, ancak aşırı yemek yemesini engelleyin, bu mide bulantısına yol açabilir.

Ödül maması ile ödüllendirin

Kedinizin yolculuk esnasında sakin ve uysal kaldığı zamanlarda onu ödül maması ile ödüllendirebilirsiniz. Ödül mamalarını ölçülü bir şekilde verin. Aşırı yemek vermek mide sorunlarına yol açabilir. Küçük porsiyonlar halinde vererek, kedinizin keyfini çıkarmasını sağlayın. Kedi ödül mamalarıyla kedinizi şımartırken, düzenli olarak normal mamasını yediğinden emin olmalısınız. Kediniz bu süreçte ödül mamalarını daha lezzetli bulup normal mamasını reddetmeye başlayabilir.

Kedinizle araba yolculuğu yaparken bu ipuçlarını takip ederek, seyahatinizi hem sizin hem de kediniz için daha rahat ve stressiz hale getirebilirsiniz. Yolculuk öncesinde ve sırasında kedinizin ihtiyaçlarına özen göstermek, onun güvenliği ve rahatlığı açısından büyük önem taşır.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.