Köpek Sahiplenmek İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Köpek Sahiplenmek İsteyenlerin Bilmesi ...

img
Blog

Köpek Sahiplenmek İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Bir köpek sahiplenmek, hayatınıza sevgi dolu bir dost eklemenin en güzel yollarından biridir. Fakat köpek sahiplenmek istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Köpek bakımı, getirdiği sorumluluklar, sahiplenme süreci dikkat etmeniz gereken noktalardan, sahiplenme yapmadan önce bu süreç hakkında bilgi sahibi olmanız hem sizin hem de dostunuzun mutluluğu için büyük önem taşımaktadır. Bu yazımızda köpek sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gerekenlere değineceğiz.


1. Neden Köpek Sahibi Olmak İstiyorsunuz?

Kendinize sormanız gereken en önemli soru, köpek sahiplenme kararını almadan önce, neden bu kararı verdiğinizi sorgulayın. Köpek sahibi olmak, uzun yıllar sürecek büyük bir bir sorumluluk gerektirmektedir. Köpekler düzeni bakım, sevgi ve ilgi isteyen canlılardır. Bu yüzden tüm bu süreci göz önünde bulundurup bir köpek sahiplenin, eğer geçici bir heves için bu kararı alıyorsanız, bu süre içerisinde biraz daha düşünmenizde fayda var. Çünkü köpeklerde aynı insanlar gibi duygusal canlılardır. Sahibine alışır ve benimser, bir  süre sonra tekrar sahiplendirilmesi köpeği kırabilir ve bu üzüntü yüzünden hastalıklara yol açılabilir.

2. Hangi Köpek Irkı Size Uygun?

Köpek ırkları da insanlar gibi, farklı karakterlere, özelliklere ve görünüme sahiptirler. Golden Retriever, Labrador gibi ırklar enerjik ve aile dostu iken, Toy Poodle ve Pomeranian boo gibi küçük ırklar apartman yaşamına uygun cinslerdir. Köpek sahiplenme esnasında yaşam koşullarınıza uygun bir ırk tercih etmeniz önemlidir. Örneğin, çocuklu bir aile yaşantınız var ise, çocuklarla daha iyi anlaşan bir köpek ırkı tercih etmeniz sizler için daha iyi olabilir. 

3. Köpek Bakımı ve Sorumlulukları

Köpek bakımı, sadece beslenme ve ilgi göstermekten ibaret değildir. Köpeklerin düzenli olarak veteriner kontrolleri, aşıları, yürüyüş ve tüy bakımları vardır. Köpek sahibi olmak büyük sorumluluklar gerektirir. Ayrıca köpek eğitimi de önemli noktalardan bir tanesidir. Temel komutların öğretilmesi, köpeklerin daha rahat sosyalleşmesine katkı sağlar. Ayrıca bu eğitimler köpeğinizin  daha uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmesini sağlamaktadır. 


4. Köpek Sahiplenme Süreci Nasıl İşler?

Köpek sahiplenme süreci, genellikle barınaklar, köpek çiftlikleri veya patilen.com gibi sahiplenme platformları üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Barınaklardan köpek sahiplenmek, evsiz bir dostun yuva bulmasına yardımcı olur. Ayrıca patilen.com gibi evcil  hayvan sahiplendirme  platformlarında veya sitelerde köpek sahiplendirme ilanları sayesinde kolaylıkla dostunuzu bulabilirsiniz. Patilen.com gibi sitelerden köpek sahibi olma sürecinizi kolaylaştırabilir. 

5. Köpeğinize Uygun Ortam Sağlayın

Köpekler, yaşam alanlarını benimsemeli ve burada rahat hissetmelidir. Örneğin uykusu için köpek yatağı, beslenmesi için ona ait mama ve su kabı eğer evde tuvalet ihtiyacını karşılıyorsa tuvalet pedinin bulunduğu bir alan, köpeklerin mutluluğu ve yaşam kalitesi için önemlidir. Güvenli ortam sağlamak, günlük aktiviteler ile onları eğlendirmek, köpeklerin mutlulukları için ayrıca önemli olan noktalardır. Apartman dairesinde oturuyorsanız bu durumu göz önünde bulundurarak, apartman yaşamına daha uygun küçük ırk seçimi yapmanız hem sizin için hem de dostunuz için daha elverişli olacaktır. Eğer bahçeli bir evde oturuyorsanız tüm ırklar size uygun olabilir çünkü dostunuz gün içerisinde burada enerjisini atabilir, tuvalet ihtiyacını karşılayabilir. Fakat bahçeli bir evde oturup küçük ırk  sahiplendiyseniz yine ev içerisinde yaşam alanı oluşturmanız gerekmektedir. Çünkü küçük ırk köpekler uzun süreli olarak dış alanda yaşamaya uygun değillerdir. 

6. Zaman ve Maddi Durumu Planlayın

Bir köpek sahiplenmek, zaman ve maddi kaynaklar gerektirir. Köpek maması, veteriner kontrolleri, aşılar, köpek ürünleri için düzenli bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. Maddi olduğu kadar manevi olarak da köpeğinizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için günlük plan ve programınızı  gözden geçirebilirsiniz. Eğer yavru bir köpek sahiplendiyseniz, yavru köpekler yetişkin köpeklere göre daha fazla ilgi ve alaka istemektedir.


7. Köpek Sahibi Olmanın Faydaları

Köpek sahiplenmek, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Köpekler insanları stresten uzaklaştırır, günlük yürüyüş ve aktivitelerle sağlıklı bir yaşam sunar. Köpekler sahiplerine karşı koşulsuz sevgi sunan canlılardır. Köpek sahiplenerek, sadece yeni bir dost edinmekle kalmaz aynı zamanda hayatınızı düzene sokacak ve anlam kazandıracak bir adım atarsınız.


Sonuç olarak, köpek sahiplenme oldukça ciddi bir karardır ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken pek çok faktör vardır. Sorumluluklar ve sahiplenme süreci hakkında bilgi sahibi olarak, yeni dostunuzla mutlu bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz. Unutmayın, köpek sahibi olmak sadece sizin hayatınızda değişikliklere yol açmaz, sahiplendiğinizin dostunuzun da yeni bir hayata başlayacağını ve hayatını değiştireceğini göz önünde bulundurun. Siz de Patilen.com köpek sahiplendirme ilanları kısmına göz atın, kendinize uygun yeni bir dost bulun.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.