British Shorthair Cinsi Kedinin Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

British Shorthair Cinsi Kedinin Safkan Olduğu ...

img
Blog

British Shorthair Cinsi Kedinin Safkan Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evcil kedi denildiğinde ilk akla gelen cinslerden biri olan British Shorthair kedileri, sevimli görünüm ve yapılarıyla dikkat çekerler. Peki bir British Shorthair cinsi kedinin safkan olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bu yazımızda sizlere safkan British Shorthair cinsine dair özellikleri ve bilgileri paylaşıyor olacağız. British Shorthair kedilerinin genetik özellikleri, renkleri, fiziksel yapıları hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız. Bu bilgiler sayesinde bir British Shorthair' ın safkan olup olmadığını rahat bir şekilde anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir British Shorthair sahiplenme düşünüyorsanız bu yazımız tam sizlere göre!

British Shorthair cinsi sevimli ve uysal yapılarıyla tanınmaktadırlar. Safkan British Shorthair sahiplenme, sahiplenen için inanılmaz bir deneyim olacaktır. British Shorthair ırkı genetik hastalıklara karşı oldukça dirençli bir türdür. Bu durum sahipleneceğiniz British Shorthair' ın sağlıklı olmasında güvence sağlamaktadır. British Shorthair belirgin bir fiziksel yapıya sahiptirler, güzelliklerini de bu yapı ön planda tutmaktadır. British Shorthair' lar oldukça uysal  ve sakin bir karaktere sahip cinslerdir. Sevecen ve uysal tavırları sayesinde ev ortamına oldukça uygun bir  evcil hayvandır.

Safkan British Shorthair sahiplenme, sadece sevgi ve güzellik açısından değil  sağlıklı yapıya sahip olmalarından dolayı bakımı kolay ve avantajlı birer evcil hayvan cinsidir. Kedi sahiplenme istiyorsanız British Shorthair ırkı tam aradığınız özelliklere sahip bir cinstir.


British Shorthair Kedilerinin Safkan veya Melez Olduğu Nasıl Anlaşılır?

British Shorthair kedileri kendilerine has güzellikleri ve özellikleriyle tanınmaktadırlar. Fakat bir British Shorthair' ın safkan mı yoksa melez mi olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Safkan olan British Shorthair cinsi belirli standartlara göre büyütülüp, yetiştirilmektedirler. Cinsin belirgin renk, fiziksel özellik ve karakteristik yapıları vardır.  Safkan British Shorthair kedileri, belirgin yuvarlak bir yüz ifadesine sahiptirler,  geniş gözleri vardır, kalın tüylüdürler. Safkan British Shorthair' lar sadece fiziksel özellikleriyle değil aynı zamanda karakteristik yapılarıyla da ön plana çıkmaktadırlar. Safkan British Shorthair' lar genellikle sakin ve uysal olurlar. Sevecen, dostça bir mizaca  sahiptirler. Bu karakteristik yapıları sayesinde ev ortamında rahatlıkla  yaşayabilirler.

Safkan kediler genellikle belli başlı ve tutarlı özellikler sergilemektedirler, melez kediler bunların tam tersi olarak çeşitlilik ve farklı özellikler sergilemektedirler.

Safkan  British Shorthair Cinsi

British Shorthair cinsi kedi severler tarafından en çok tercih edilen ve en sevilen ırklardan bir tanesidir. Güzellikleri ve sakin yapısıyla kedi severlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ev ortamında oldukça uysallardır.  Oldukça oyuncu bir cinstir. British Shorthair cinsi kedilerin en belirgin özellikleri;

  • Belirgin yuvarlak yüz hatları,

  • Geniş ve büyük gözler,

  • Kalın tüy ve kürk yapısı,

  • Uysal ve sakin olmaları.

  • Genellikle gri, mavi, krem, siyah ve beyaz renkte olurlar.


British Shorthair Cinsi Standartları ve Özellikleri

Bu tür benzersiz standartlara ve özelliklere sahiptirler. British Shorthair, fiziksel özellikleriyle kedi severler için oldukça popüler ve sevilen bir cinstir. Güzellikleriyle oldukça ön plandadırlar. Safkan British Shorthair' lar geniş renk ve desen çeşitliliği sunmaktadırlar. Yuvarlak ve büyük gözlere sahiptirler, karakteristik yapıları oldukça güçlüdür. Yoğun fakat kısa bir tüy  yapısına sahiptirler. Bu tüy yapısı sayesinde farklı bir görünüm elde etmişlerdir. Genellikle gri, mavi, krem, siyah ve beyaz renkte olurlar. British Shorthair' lar karakteristik yapıları gereği oldukça sakin ve sevecen bir yapıya sahiptirler. Bu yapı sayesinde ev ortamına en uygun türlerden bir tanesidir.

Eğer sizde bir British Shorthair sahiplenme istiyorsanız hemen tıklayın!

British Shorthair Cinsi Fiziksel Özellikleri

British Shorthair türü sevimliliği ve sakinliği ile tanınan bir kedi türüdür. British Shorthair' lar yuvarlak bir yüz ifadesine sahiptirler. Büyük ve geniş gözleri vardır. Kuyrukları kalındır. Sık, kısa ve parlak bir tüy yapısına sahiptirler. Farklı renk ve desenlere sahiptirler. Gözeleri genellikle mavi veya bakır tonlarındadır. Genellikle gri, mavi, krem, siyah ve beyaz renkte olurlar.


British Shorthair Genetik Hastalıkları

British Shorthair türü genetik sağlık açısından oldukça kuvvetli bir ırktır. Fakat, birer canlı olduklarını unutmamakta fayda var. British Shorthair ırkında genellikle kalp rahatsızlıkları, hipertrofik kardiyomiyopati ve böbrek sorunları gibi hastalıklar görülebilmektedir. Hem sizlerin hem de sahipleneceğiniz British Shorthair ırkı kedinizi sahiplenmeden önce uzman bir veteriner hekim tarafından kontrollerini sağlamanızı  öneririz.

Yavru British Shorthair Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerkenler

Yavru British Shorthair cinsi kediler, aynı yetişkin türleri gibi oldukça sevimli ve uysalladır. Fakat safkan yavru British Shorthair sahiplenme esnasında dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Peki  nedir bu hususlar;

1. Öncelikle sağlıklı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bunun  için anne ve babasının genetik sağlık sorunlarını öğrenebilir veya  bir veteriner hekime başvurup kontrollerini sağlayabilirsiniz.

2.Tüy kalitesine oldukça dikkat edin. British Shorthair ırkı parlak ve sık bir tüy yapısına sahiptirler.

3. Anne ve baba ırkının kontrolü. Eğer anne ve babası  safkan British Shorthair ise yavrusu da öyledir fakat, birinden biri melez bir yapıya sahipse genetik olarak yavruda melez sayılacaktır.

E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.