Kedilerin Sevdiği Şeyler | Kedilerin Keyif Aldığı 9 Harika Şey!

Kedilerin Sevdiği Şeyler | Kedilerin Keyif ...

img
Blog

Kedilerin Sevdiği Şeyler | Kedilerin Keyif Aldığı 9 Harika Şey!

Kediler her ne kadar görünüş ve karakter olarak birbirlerinden farklı olsalar da, onları bir araya getiren ortak zevkleri vardır. Bir kedi sahiplendiğinizde ya da kedinizi mutlu etmek istiyorsanız, bu yazımızı okuyarak onların keyif aldığı şeyleri öğrenebilirsiniz. Bu sayede, kedinize sonsuz bir mutluluk vaad etmiş olacaksınız.,


Bizim hoşlandığımız ve keyif aldığımız hobilerimiz olduğu gibi, kedilerin de zevk aldığı şeyler vardır. Kediler bir gün kuşları izlemekten büyük keyif alırken, ertesi gün aynı şeyi yapmak istemeyebilirler. Onların sevdiği şeyleri yaptıktan ya da aldıktan sonra ertesi gün ilgilenmeyebilirler. :) Bu yüzden, kedinizin artık bir şeyi sevmediğini düşünebilirsiniz; ancak, nasıl bizler bir süre sonra sıkılabiliyorsak, kedilerin de sıkılabileceğini unutmamak önemlidir.


Kedi sahipleri olarak, kedilerinizin ihtiyaçlarına ve isteklerine dikkat etmeli, onların mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmalısınız. Kediler, yaşam alanlarına ve rutinlerine uyum sağlayan, sevgi ve ilgi dolu bir ortamda daha huzurlu olurlar.


Hadi beraber sevimli dostunuzun keyif aldığı 9 Harika şeye göz atalım!

1) Yüksek Yerler




Kediler doğal avcı oldukları için yüksek yerleri severler. Yüksek bir yerden çevrelerini gözlemlemek, hem güvenlik hem de eğlence sağlar. Kedi ağaçları, raflar ve pencere kenarları, kedilerin tırmanmayı ve yüksekten etrafı izlemeyi sevdiği alanlardır.


2) Temizlik ve Bakım

Kedilerin hayatlarında temizlik ve bakım önemli bir yer tutar. Kediler, temizliklerine büyük özen gösterirler ve genellikle kendilerini tararlar. Bazı kediler, sahibi tarafından taranmaktan hoşlanmazlar; ancak eğer kediniz bunu severse, onun kürkünü doğal bir fırça ile düzenli olarak fırçalayabilirsiniz. Kedi temizlik ve bakım ürünleri, rutin bakımlarınızda hayatını kolaylaştıracak ürünlerdir.

Kediler kendilerini temizledikçe rahatlarlar ve bu onların sakin ve iyi hissetmelerini sağlar. Biz insanlar yaz sıcağında serinlemek için çözüm ararken, kediler de kendilerini yaladıkça rahatladıklarını bulurlar. Özellikle sıcak mevsimlerde, kediler kürklerini tükürükleriyle ıslatıp sık sık yalarlar, bu da onların serinlemelerine yardımcı olur.

3) Uyumak




Kedilerin uykusu paha biçilemez; günün yarısından fazlasını uyuyarak geçirirler. Ortalama olarak bir kedi, günde 12 ila 16 saat uyur! Yavru ve yaşlı kediler, ergenlik çağındaki kedilere kıyasla daha fazla uyurlar. Kediler gececi hayvanlar oldukları için günün çoğunu uyuyarak geçirirler.

Eğer kedinizin çok fazla ya da çok az uyuduğundan endişe ediyorsanız, veterinerinizle görüşerek kedinizin cinsine ve yaşına göre, aktivite seviyesi, enerji durumu ve uyku süresi gibi konularda bilgi alabilirsiniz. Bu konuda size en iyi yönlendirmeyi veterineriniz yapacaktır.


4) İyi Beslenme

Kediler kaliteli ve taze kedi mamalarını çok severler. Evde bozulmuş bir yemeği yiyemeyeceğiniz gibi, kediniz de aynı şekilde bozulmuş veya son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri tüketmek istemez. Bayat veya bozulmuş yiyecekler sadece kötü tat vermekle kalmaz, aynı zamanda küf oluşumuna veya Salmonella gibi çeşitli bakterilerin üremesine neden olabilir.

Kedinize vereceğiniz mamaların veya yiyeceklerin son kullanma tarihlerini düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Bu, kedinizin sağlığını korumanız açısından önemlidir.


5) Kedilere Özel Yataklar ve Sıcak Yerler

Kediler rahat ve sıcak yerlerde uyumayı severler. Kedi yatakları, uykuları için çok önemli bir yere sahiptir. Yumuşak ve konforlu yataklar, battaniyeler ve bazen de sahiplerinin kıyafetleri, kedilerin uyumak için tercih ettiği yerler arasındadır. Özellikle kış aylarında sıcak yerler arayan kediler, kaloriferlerin yanına, güneş alan yerlere ve hatta sahiplerinin kucaklarına yerleşmeyi severler.


6) Tırmalamak



Kedilerin temel içgüdülerinden birisi ve yapmaya bayıldıkları şey tırmalamaktır. Bundan çok büyük keyif alırlar. Aynı zamanda tırmalamak kedilerin tırnaklarını sağlıklı tutmalarına yardımcı olurken, stres atmalarını da sağlar. Tırmalama tahtaları ve tırmalama direkleri, kedilerin tırnaklarını törpülemek ve kaslarını esnetmek için mükemmel araçlardır.



7) Kutular


Kedilerin kutulara ve hatta poşetlere karşı ayrı bir ilgileri vardır. Seslerini duyduklarında bile nerede olurlarsa olsunlar meraklarından koşarak gelip bakarlar ve onunla oynamaya bayılırlar. Siz ne kadar kediniz için muhteşem bir yatak ve yer bile sunsanız bir bakmışsınız ki kediniz kutunun içinde uyuyor! Peki kediler kutuları neden sever? yazımızı okuyarak merakınızı giderebilirsiniz :)


8) Oyun ve Oyuncaklar


Kediler oyun oynamaya bayılırlar. Kedinizle oyun oynamanız onlar için önemli bir yere sahiptir. Aslında oynayacakları o kadar fazla kedi oyuncağı vardır ki size onları eğlendirmek için onları oynatıp eğlendirmek için fazla bir şey yapmaya gerek kalmaz.

İpli, tüylü şeyler, ipten yapılmış kedi oyuncakları, saklambaç oynamak gibi aktivitelere bayılırlar. Oyun oynamak onların avlanma içgüdülerini tatmin eder ve enerjilerini atmalarına yardımcı olur.

Kediler özellikle hareket eden oyuncakları, tüylerle kaplı oyuncakları ve interaktif oyuncakları tercih ederler. Lazerlere ve tüy çubuklarına da bayılırlar.

Kediniz ile kendinize her gün bir oyun saati belirlemeli ve mutlaka onunla oyun oynamalısınız. Buna bayılacaklar! 


9) Kuşları İzlemek 


Sabah uyandığınızda kedinizi ararken, mutlaka pencere kenarlarınızı da kontrol etmelisiniz çünkü kediniz oraya kıvrılarak kuşları izliyor olabilir. Kediler, her gün saatlerce kuşları izlemekten büyük keyif alırlar. Bu, hem avcı içgüdülerinden dolayı hem de kuşların hareketleriyle dikkatlerini çektiği için geçerlidir.

Ancak, güneşin en güçlü olduğu saatlerde - 10:00 ile 16:00 arası - kedinizin pencere kenarında geçirdiği süreyi sınırlamaya çalışmalısınız. Bu saatlerde güneşin zararlı etkilerinden korunmak için veterinerinizden kediniz için uygun güneş koruyucu krem önerisi alabilirsiniz.

Kedilerinizin sevdiği ürünlere patilen.com üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mamadan oyuncaklara, bakım ürünlerinden çantalara tüm kedi ürünlerine buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.


E-Posta Bülteni

Abone olarak güncel bilgileri kaçırmadan hemen email adresinize alabilirsiniz.